Product ...

Services ...

Make your own Live (Online) Visitors tracker at TilaZone.com!
GENERATE YOUR OWN LIVE TRACKER NOW!


Blog Directory & Search engine


Add to Technorati Favorites






Cook'n for every Holiday: Mexican Cheese Ball

Cook'n for every Holiday: Italian Stuffed Mushrooms

Cook'n for every Holiday: Amber Glow

Coca Cola Chicken

Chicken Rice

Prawn Curry

Penang Laksa

Chicken Rice

Rendang Tok

Masak Asam Pedas




All Recipes
Kuali
Malaysian Food
Home Recipe
Malaysia Best
Western Food
Phuket Western
Thai Food
Indian Food
Chinese Food
Kayu Restoran
Subaidah Restoran



<$
$>
Ayam Berempah
















Bahan-Bahan:

1 ekor ayam (dibersihkan & dipotong kecil-kecil)
garam secukup rasa
4 sudu besar minyak makan
1 cawan teh pati santan
Air limau 1 biji limau nipis

Bahan Giling:
15 ulas bawang merah
5-6 batang lada merah
8 ulas bawang putih
2 cm kunyit hidup

Cara:
Satukkan bahan-bahan giling & garam. Lomor rata-rata ke atas ayam & ketepikan selama 3-4 jam. Pijarkan minyak diatas api yang besar. Goreng ketulan-ketulan ayam hingga garing & rata kuningnya.Kecilkan api. Masukkan pati santan & didihkan perlahan-lahan
dengan bertutup hingga empuk. Masukkan air limau nipis & sesuaikan rasanya. Hidangkan panas-panas dengan nasi putih atau roti.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home